Güney Ege’yi en iyi şekilde tanıtmak, yatırımcıları çevreye saygılı yatırımlara yönlendirmek için çalışıyoruz.
Güney Ege, antik çağlardan beri Likya ve Karia başta olmak üzere birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Birçok yatırım fırsatının bulunduğu bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak, yatırımcıları çevreye ve doğaya saygılı yatırımlara yönlendirmek, bölge kalkınmasına katkı sağlamak açısından önemlidir.
Bölgemizin yatırım fırsatlarının tanıtımının doğru bir şekilde yönlendirilmesi amacıyla ajansımız tarafından öncelikle il bazında yatırım destek ve tanıtım stratejileri belirlendi. Bölgemizdeki her ilde paydaşlar ile toplantılar düzenlenerek fikir, deneyim ve öngörüleri alındı. Paydaşlardan gelen bilgiler ve Yatırım Destek Ofisi uzmanlarının analiz çalışmaları doğrultusunda her il için öncelikli sektörler belirlendi.
Bölgemizde belirlediğimiz öncelikli sektörler; tekstil ürünleri, tarıma dayalı sanayi, mermer başta olmak üzere madencilik, ana metal ve metal eşya sanayi, elektrikli makine ve cihazlar, makine ve teçhizat imalatı, yat imalatı, sağlık turizmi, jeotermal enerji, organik tarım sektörleridir.
Güney Ege’nin yatırım ortamını iyileştirmek için çalışıyoruz. İhtiyaçları güncel olarak takip ediyor, iş birlikleri ile hızlı çözümler üretiyoruz.
Yatırımcılara nitelikli ve hızlı hizmet: yatirimadestek.gov.tr web sitesi tüm devlet desteklerinin ve yatırım teşviklerinin tek bir platformda derlenerek yatırımcılara sunumunu sağlamaktadır.
Aynı zamanda yatırımcıların soruları hızlı ve özenli bir şekilde bu platform vasıtasıyla cevaplanmakta ve cevaplama sürecinde soru sahibi yatırımcılar ile tek tek iletişime geçilmektedir. Böylesine nitelikli ve hızlı bir kamu hizmeti sunan bu platformun 8 kişilik yönetim ekibinde Ajansımız da görev almakta ve site yönetimine önemli düzeyde katkı sağlamaktadır.
Bölge genelinde girişimci ve yatırımcılara devlet destekleri ile ilgili bilgilendirme ve uygun destek mekanizmalarına yönlendirme yapıyoruz.
Bölgemizin yatırım fırsatlarını tanıtıyoruz
Ön fizibilite raporlarımız ile yatırım fırsatlarımızı tanıtarak bölgemize yeni yatırımlar kazandırıyoruz. Ön fizibilite raporlarımız her yıl yenilenerek yatirimadestek.gov.tr web sitesine yerel, ulusal ve küresel yatırım fırsatları olarak eklenmeye devam etmektedir.
yatirimadestek.gov.tr ile birçok yatırımcının desteklere kolay ulaşmasını sağlıyoruz. Web sitesinin güncelliğini sağlayarak dinamik bir sistem ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Bölgemiz İş ve Yatırım
Ortamını illerimizin kendi dinamiklerine uygun olarak yerli veyabancı yatırımcılara sunuyoruz. Yatırım fırsatlarını yatırımcılara daha açıklayıcı sunabilmek amacıyla her il için ayrı “İş ve Yatırım Raporları” oluşturduk. Web sitemizden ulaşılabilen raporları ayrıca paydaşlarımıza da dağıttık. İş ve yatırım ortamı raporları, bölgemiz yatırım fırsatlarının genel tanıtımını yapmaktadır. Bunun yanında yine il bazında sektörel tanıtım ve yatırım raporları da oluşturduk.Sektörel analizler yaparak potansiyel yatırım konularını belirliyoruz.
Aynı zamanda, yatırımcılarımıza ücretsiz yatırım danışmanlığı sağlıyoruz. Devlet destekleri ve teşviklerine başvuru sürecinde rehberlik ediyoruz. Teşviklerin doğru yönlendirilmesi için bölgede etkin bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Yatırım ortamının gelişmesi için OSB’ler ile beraber çalışıyoruz.
Bölgedeki OSB’lerdeki yatırım olanaklarının tanıtılmasında ve yatırımların artırılmasında aktif rol oynuyoruz.
Teknolojik temelli girişimlerin tercih ettiği bir destinasyon olma yolundayız
İş hayatındaki dijital dönüşümün ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla Muğla, teknolojik temelli girişimlerin tercih ettiği bir destinasyon olma yolundadır. Bu kapsamda girişimcilerin Ar-Ge faaliyetlerini yapabilecekleri kurumsal altyapılarının oluşturulması hedeflenmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; ülkemizde araştırma, geliştirme ve tasarım faaliyetleri yapan şirketleri teşvik etmek için Ar-Ge ve tasarım merkezleri destekleme mekanizması oluşturmuştur. Her geçen yıl sayıları artan bu merkezlerin bölgemizde yeterli sayıda olmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Ar-Ge ve tasarım merkezi olabilecek şirketler ile görüşmeler yapılmaktadır. Yapılan görüşmeler, KÜSİ çalışmaları ve saha ziyaretlerinin etkisiyle Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısında artış kaydedilmiştir. İlerleyen dönemlerde yapılacak çalışmalarla bölgemizin öncelikli sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve tasarım merkezi kurmalarına yönelik bilgilendirme çalışmalarına destek verilmeye devam edilecektir.
Daha rekabetçi bir Güney Ege için bölgemize yeni Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin kazandırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Sürdürülebilir turizm için eko-turizmi yaygınlaştırıyoruz
Bölgemizde ciddi bir ekoturizm potansiyeli bulunmaktadır. Bu alana yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ve bölge halkının farkındalık düzeylerinin eksik olduğu görülmüştür.
Eko-turizmle ilgilenen tarafları buluşturarak tecrübelerini paylaşmalarını sağlıyoruz. Bilgi ve farkındalık düzeylerini artırmaya yönelik eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Bu sayede kıyı şeridinde yoğunlaşan turizmin kırsal kesimlere de yayılmasını, yerel halka gelir getirici faaliyetlerin yaygınlaşmasını sağlıyoruz.