Güney Ege’nin yerel potansiyelini harekete geçirme yolunda diğer kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, özel sektörle ve kalkınma ajanslarıyla işbirlikleri yürütüyoruz. Böylelikle farklı avantaj ve kabiliyetleri bir araya getirerek daha güçlü adımlar atıyoruz.
Bölgemizin gelişimini hızlandırmak ve yeni kalkınma fırsatları yaratmak için kaynakların yerinde ve etkin kullanımı anahtar faktörlerdir. Bunun sağlanması amacıyla sivil toplum kuruluşlarının, kamu ve özel kesimin bir araya gelmesi için zaman zaman lider zaman zaman katılımcı rolü üstleniyoruz.
Ajansımız bölge kalkınmasına hizmet edecek hedefler doğrultusunda ilgili aktörlerin bir araya gelmesi; ortak fikir, yöntem ya da faaliyet belirlenmesine zemin hazırlamaktadır. Böylelikle etki alanı daha geniş, hedef odaklı ve etkin sonuçlar elde edilmektedir.
Kurumlarla bir araya gelerek bölgemizin kalkınmasına hizmet edecek yollar geliştirmekteyiz. Bu süreçlere bölgemizden ilgili kamu-özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruluşu paydaşlarımızı dahil etmekteyiz.
Örneğin, Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş dünyasına tanıtan T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile bölgenin yatırım ve iş ortamının geliştirilmesine yönelik çalışmaktayız. Bu sayede bölge sanayisinin güçlenmesini, ihracat seviyesinin ve rekabet gücünün artmasını hedeflemekteyiz.
Bölge tanıtımının yapılması ve sektörel iş birliği çalışmalarını geliştirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları ile birlikte çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile gerçekleştirdiğimiz “Körfez Arap Ülkeleri ile Denizli Tekstil Firmaları B2B Etkinliği” ulusal iş birliği çalışmalarımız arasındadır. Denizli’nin tekstil ve hazır giyim sektörünün artan pazar arayışına alternatif çözüm bulmak için Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile çalıştık. İlgili firmalara ulaşmak ve Denizli’nin potansiyelini daha iyi tanıtmak için Denizli İhracatçılar Birliği ile Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’ni de sürece dahil ettik. 30 ithalatçı firmanın temsilcilerini Denizlili 40’a yakın tekstil firmasıyla bir araya getirdik. B2B etkinliğinde 300’e yakın ticari görüşme yapıldı. Denizli’nin tekstil sektöründeki potansiyeli etkin biçimde tanıtıldı. Yeni ülkelerle ve alıcılarla iş bağlantıları kuruldu.
Güney Ege’de turizmin dört mevsime yayılması, alternatif turizmin gelişmesi ve tanıtılması için de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve büyükelçilikler ile iş birlikleri geliştiriyoruz.
Turist sayısını, niteliğini ve kalış sürelerini arttırmayı hedefliyoruz. İş birlikleriyle turizm aktörlerinin, acentelerinin, basın mensuplarının ve sosyal medya fenomenlerinin Güney Ege’yi tanıtmak için deneyimlemelerini sağlıyoruz.
Pamukkale ve Karacasu destinasyonları Türk Hava Yolları (THY) iş birliğinde Çin’de tanıtıldı. Hong Kong TVB Jade Travel Programı basın mensuplarının gerçekleştirdiği çekimler sayesinde Afrodisias Antik Kenti, Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti Çin’deki “Türkiye Turizm Yılı” etkinliklerinde tanıtıldı.
Denizli termal turizm tesisleri ve potansiyeli Türk Hava Yolları (THY) iş birliğinde Rus Basın Heyeti’ne tanıtıldı. Rus basın mensuplarının hazırladığı Güney Ege haberlerine yaklaşık 30 milyon erişim sağlandı.

Arap ve Körfez ülkeleri sosyal medya fenomenlerine Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile THY iş birliğinde Muğla destinasyonları tanıtıldı. Fenomenler, bölgemize yönelik deneyimlerini ve gözlemlerini tanıtım gezisi boyunca anlık olarak takipçilerine aktardı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı WWF Türkiye ile temiz üretim odağında ortak çalışmalar yaptık.
Su ve enerjinin verimli kullanılması sürdürülebilir çevre ve üretim için temel taşlardır. Dünya’da tekstil sektörünün su riskiyle karşı karşıya olması tekstil markalarının taleplerini temiz üretime kaydırmıştır. Bölgemizde temiz üretim dönüşümünün hızlanması amacıyla ortak çözümler geliştirdik. Böylelikle Denizli’nin küresel ölçekte rekabetçi gücünün korunması ile artan taleplerin karşılanmasını hedefledik. Ayrıca, Büyük Menderes Nehri’nde kirliliğin önüne geçilmesine katkı sağlanmasını amaçladık. “Büyük Menderes’te Temiz Üretim Zamanı” hareketi için Denizli Sanayi Odası ve Denizli OSB Müdürlüğü ile de iş birliği yaptık.
Hareket temiz üretim rehberi, eğitimler, ulusal ve uluslararası marka temsilcileriyle buluşma gibi faaliyetlerle genişletildi. Artık aynı miktarda üretim için daha az doğal kaynak ve enerji kullanılmaktadır. Üreticisinden alıcısına, sivil toplum kuruluşundan kamu kurumlarına ortak hareketle Denizli’nin küresel ölçekte rekabetçiliği güçlendi. Çevrenin sürdürülebilirliğine katkı sağlandı.
2018-2019 yıllarında temiz üretim yatırımları yapan değişim öncüsü tekstil üreticileri 1,5 milyon metreküp su tasarrufu sağladı. Bu başarı farklı firmalara örnek oldu. Değişim öncüsü firma sayısı 2020’de yaklaşık 3 katına çıktı.
Yerel Paydaşlarımızla da Ortak Çalışıyoruz
Beşeri sermayenin gelişen teknolojiler ve piyasa istekleri yönünde geliştirilmesi için “Geleceğim Mesleğim” temalı çalışmalarımızda milli eğitim müdürlüklerimizle ortaklaşa çalışmalar yürüttük. Sivil toplum kuruluşlarının, kamu-özel sektörün, üniversitelerin bölgemizi, potansiyelini, iş ve yatırım ortamını tanıtması için paydaşlarımızla B2B, çalıştay, toplantı ve fuar gibi etkinliklere katıldık, organize ettik. İhtiyaçlarının belirlenmesinden iyileştirici faaliyet önerilerine, etkinlik katılımlarından sonuçların duyurulmasına her adımda ortaklıklar yürüttük.
Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) ile iş birliği çerçevesinde Muğla Çam Balı’nın coğrafi işaret ile tescillenmesini, buna uygun üretim yapılarak kırsal kalkınmaya katkı sağlanmasını amaçladık.
Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi MAYBİR işbirliğinde organize edilerek hem yöresel hem de ekonomik bir değer olan Muğla Çam Balı uluslararası arenada temsil edildi.
Tüm kalkınma ajanslarıyla ortaklaşa çalışıyor, tecrübelerimizi paylaşıyor, güç birliği yapıyoruz.
yatirimadestek.gov.tr web sitesi tüm devlet desteklerinin ve yatırım teşviklerinin tek bir platformda derlenerek yatırımcılara gösterilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yatırımcıların soruları hızlı ve özenli bir şekilde bu platform vasıtasıyla cevaplanmakta ve cevaplama sürecinde de soru sahibi yatırımcılar ile tek tek iletişime geçilmektedir. Böylesine nitelikli ve hızlı bir kamu hizmeti sunan bu platformun 8 kişilik yönetim ekibinde Ajansımız da görev almakta ve site yönetimine ciddi ölçüde katkı sağlamaktadır.
Yerel potansiyeli harekete geçirirken kaynakların yerinde ve etkin kullanımı için çalışmalarımızda ilgili kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapmaya devam ediyoruz.
Yatırımcıların saha ziyaretlerinde yerel kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapıyoruz. “Batı Anadolu İnanç Turizmi Rotalarının Belirlenmesi” ve “Karavan Turizmi Rota Belirleme Çalışmaları” konusunda kalkınma ajanslarıyla ortak çalışmalar sürdürüyoruz. Böylelikle turizmin çeşitlendirilmesini ve dört mevsime yayılması hedefliyoruz.