Tarım, Antalya, Burdur ve Isparta illerinin ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.
2020 yılı TÜİK verilerine göre Antalya, 16 Milyar TL değerinde bitkisel üretim ile Ülkemizde birinci; 19 Milyar TL tarımsal üretim ile ikinci sırada yer almaktadır.
Burdur’da, 2,2 Milyar TL değerinde bitkisel üretim ve 3,7 Milyar TL değerinde tarımsal üretim gerçekleştirilmektedir.
Isparta’da ise 2,5 Milyar TL değerinde bitkisel üretim ve 4,3 Milyar TL değerinde tarımsal üretim gerçekleştirilmektedir.
3,7 Milyon dekar tarım alanına sahip Antalya, domates, hıyar, patlıcan, biber, bakla, kültür mantarı, avokado, nar, portakal üretiminde birinci; kabak, muz, armut, yenidünya üretiminde ise ikinci sırada yer almaktadır. Ayrıca, elma, zeytin, keçiboynuzu, tropik meyveler ve kesme çiçek üretiminde de söz sahibidir.
2 Milyon dekar tarım arazisine sahip Burdur’da, buğday, arpa, mısır gibi tahılların; anason, rezene, çörek otu, haşhaş, gül, kişniş, kekik, lavanta, adaçayı gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin; fasulye, domates, biber gibi sebzelerin; ceviz, üzüm, elma, kiraz gibi meyvelerin yetiştiriciliği yapılmaktadır.
2,5 Milyon dekar tarım arazisine sahip Isparta ise, elma, gül ve lavanta üretiminde birinci; barbunya üretiminde ikinci, kesme karanfil üretiminde üçüncü sıradadır. Ayrıca, vişne, kiraz, kayısı, üzüm ve çilek üretiminde de üst sıralarda yer almaktadır.
