Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, faaliyet göstermeye başladığı 2009 yılından bu yana, bölgede alternatif turizm ve turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik programlar yürütmüş, bu kapsamda 2011-2020 yılları arasında, bölge turizminin gelişimine katkı sağlayan toplam 100’den fazla projeyi hayata geçirmiştir.
Alternatif turizmin geliştirilmesi doğrultusunda Isparta ilinde gül ve lavanta, Burdur ilinde ise ekoturizm alanları ile antik kentler ve kültürel değerler temalarında tanıtım çalışmalarının yürütülmesine ağırlık verilmiş, bu kapsamda özellikle uluslararası alanda öne çıkan sosyal medya fenomenleri ve tur operatörlerinin bölgeyi tanıtımına yönelik çeşitli organizasyonlar ile 3 milyonun üzerinde sosyal medya kullanıcısı ile etkileşim sağlanmıştır.
Yaklaşık 30 yıldır lavanta yetiştiriciliği yapılan ve ülkemizin lavanta ihtiyacının büyük çoğunluğunu tek başına karşılayan bir köy olan Kuyucak’ta lavantadan tarımın yanı sıra kırsal turizm açısından da gelir elde edilebilmesi için 2016 yılında Ajansımız tarafından sağlanan desteklerle “Lavanta Kokulu Köy” projesi hayata geçirilmiştir. Bu proje ve devamında yürütülen tanıtım ve proje destek faaliyetleri ile günümüzde Kuyucak köyü hem ulusal hem de uluslararası alanda hatırı sayılır bir kırsal turizm destinasyonu haline gelmiştir.




Bölgemizde yer alan ekoturizm değerlerinin turizme kazandırılması ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın turizm gelirlerinden aldığı payın artırılması amacıyla, 2020 yılından itibaren Ajansımız, sonuç odaklı program yaklaşımına geçerek 2020-2023 dönemi Ekoturizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı’nın uygulamasına başlamıştır.
Ekoturizm Sonuç Odaklı Programı ile :
- Isparta, Burdur ve Antalya illerimizin kırsalında ekoturizm altyapıları ve üstyapılarının iyileştirilmesini,
- Kırsal yerleşim yerlerinde gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesini,
- Bölgemiz kırsalında turizm gelirlerinin artırılması doğrultusunda kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi amacıyla başta kooperatifleşme olmak üzere kurumsal yapıları destekleyerek, kırsal kesimlerdeki vatandaşlarımızın turizm sektörüne yönelik ürün ve hizmet sunum becerilerinin artırılmasını amaçlamaktayız