Güney Ege’nin sahip olduğu kültürel mirasın derinliğinin bilinciyle kültür turizmine odaklanıyoruz.
Güney Ege binlerce yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kültür miras açısından çok zengin bir bölgedir. Bunun değerinin bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizdeki çeşitli antik kentlerde restorasyon, rölöve, kazı ve restitüsyon çalışmalarının yürütülmesine destek verdik. 2018 yılında Kültür Turizmi Mali Destek Programımız ile özel olarak kültür turizmine odaklandık. Bu kapsamda, bugüne kadar başta antik kentler olmak üzere kültür turizmine yönelik yaptığımız çalışmalar ile bölgede önemli sonuçlar elde ettik.
Aydın, Denizli ve Muğla illerinden oluşan bölgemiz turizm alanında önde gelen bölgeler arasında yer almaktadır. Özellikle deniz-güneş-kum odaklı kitle turizminin yoğun bir şekilde gerçekleştiği bölgelerdendir. Son senelerde turizmdeki anlayışın değişmesiyle bölgemizde de alternatif turizm olanaklarına yönelim başlamıştır. Bu anlamda zengin kültürel mirasa sahip bölgemizde kültür turizmi ön plana çıkmaktadır.
Bölge, Antik Karia, Likya, İyonya, Leleg medeniyetlerinden Beylikler ve Osmanlı dönemlerine birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin yansıması hala kendini göstermektedir.
Bölgemizdeki müze ve ören yerleri her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. 1988 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti başta olmak üzere yine UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Afrodisias ve Letoon Antik Kentleri, Geçici Miras Listesi’nde yer alan Laodikeia, Kaunos, Stratonikeia gibi birçok antik kent bölgemizin köklü tarihinin en güzel örnekleri arasındadır.
Ajansımız çalışmalarına kültür turizmi odaklı olarak bu alanlarda devam ettirmektedir. Kültürel mirasın gün yüzüne çıkartılması için gerek antik kentlerde, gerek diğer kültürel miras alanlarında projeler yürütmektedir.